LXP Consulting - klik for at komme til www.lxp.dk

ForsidenSitemapKontakt osFå teksten læst op

Du er her: Forside | Nyheder | Alle nyhedsbreve | Nyhedsbrev 13

 

 

NYHEDSBREV 13
JANUAR 2008

 

 

INDHOLD I NYHEDSBREV

 

1. Ny EU-strukturfondsperiode - nye muligheder

2. Amterne er blevet til regioner - og erhvervsudviklingen er i seks nye vækstforaer

3. Lær mere om de nye strukturfonde og regionernes midler - søg støtte

4. Kurser for eksisterende regional- og socialfondsprojekter

5. Ny kollega til LXP

6. Tilmeld eller afmeld dig vores nyhedsbrev
 

 

1. Ny EU-strukturfondsperiode - nye muligheder

De to europæiske strukturfonde, Socialfonden og Regionalfonden, er gået ind i en ny periode, der løber fra 2007-2013. Overordnet er der følgende fokus for strukturfondene i den periode, der har ændret titel fra mål 3 til mål 2. 

Regional konkurrenceevne og beskæftigelse
Mål 2-projekter omfatter på både Den Europæiske Socialfond og Regionalfonden, og hele Danmark er omfattet af Mål 2. Omdrejningspunktet bliver fire vækstkilder:

1.   Udvikling af menneskelige ressourcer
2.   Anvendelse af ny teknologi
3.   Etablering og udvikling af nye virksomheder
4.   Innovation, videndeling og videnopbygning

Strukturfondens aktiviteter skal være nyskabende og additionelle, dvs. supplerende til den eksisterende danske indsats på områderne.

Over en seks års periode støtter EU's strukturfonde danske projekter med omkring 492 millioner kroner hvert år. Sammenlagt med de danske projekters medfinansiering bliver det til projekter for over en milliard om året.

90 % af tilskuddene er fordelt til regionernes vækstfora, mens de sidste 10 % er den såkaldte konkurrenceudsatte pulje, som støtter nationale initiativer.


 

Læs mere om Socialfonden.

Læs mere om Regionalfonden.

 

2. Amterne er blevet til regioner - og erhvervsudviklingen er i seks nye vækstforaer

Danmarks fem regioner har i alt seks regionale vækstfora. Der er vækstfora i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden og et på Bornholm.

Vækstforaene indstiller projekter til støtte fra Socialfonden og Regionalfonden. Men de seks vækstfora har også en række regionale midler, som de fordeler. I vækstforaene samles aktører fra både det private og offentlige til en drøftelse af erhvervsudviklingen i den pågældende region, og derudfra besluttes det, hvem der skal have regional støtte. Find kontaktinformation til de nye vækstforaer her og læs mere om deres opgaver her.

 

3. Lær mere om de nye strukturfonde og regionernes midler - søg støtte

LXP Consulting afholder to kurser, der er relevant for de offentlige eller private virksomheder, som påtænker at søge midler fra Socialfonden eller Regionalfonden til et nyt projekt.

Det første kursus er varer en dag og indeholder en introduktion til den nye EU-strukturfondsperiode og de regionale midler. Læs mere om det her.

Det andet kursus varer to en halv dag og er "hele pakken", der gerne skulle resultere i en færdig ansøgning til Socialfonden eller Regionalfonden. Læs mere om det kursus her.

 

4. Kurser for eksisterende regional- og socialfondsprojekter

LXP Consulting afholder to kurser for projekter, der allerede modtager støtte fra Regionalfonden eller Socialfonden. Det første er et kursus i regnskabsregler i forbindelse med den nye periode. Det andet kursus handler om evaluering af regionalfonds- og socialfondsprojekter. Læs mere om regnskabskurset her og evalueringskurset her.

 

5. Ny kollega til LXP

Vi har i september 2007 ansat Christine Poulsen som kommunikationskonsulent i vores evalueringsafdeling. Christine er uddannet cand. mag. i Litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet og har allerede gennemført tre evalueringer af socialfondsprojekter for LXP.

Christine Fur Poulsen

 

6. Tilmeld eller afmeld nyhedsbrev-abonnement

Abonner gratis på LXP Consulting's nyhedsbrev
Tilmeld eller afmeld dig til vores nyhedsbrev ved at klikke her. Det udkommer 2-6 gange om året. Du kan til enhver tid afmelde dig servicen samme sted.

 
   

Copyright © LXP Consulting | Bredgade 25A, 1. sal | DK-1260 København K | Tel.: (+45) 96 330 340